Inicijativa da se zadužbine i fondacije oslobode plaćanja poreza na imovinu

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Nov.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa da se zadužbine i fondacije oslobode plaćanja poreza na imovinu

BEOGRAD - Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije uputila je 18. novembra 2014. godine dve inicijative Ministarstvu finansija za izmene i dopune poreskih zakona.


Inicijativa za izmenu i dopunu Zakona o porezima na imovinu trebalo bi da fondacijama, zadužbinama, odnosno udruženjima, registrovanim u skladu sa zakonima kojima se uređuje njihov pravni položaj i koje koriste svoje nepokretnosti isključivo u opštekorisne svrhe u skladu sa svojim statutima, omogući oslobođanje od plaćanja poreza na imovinu, tj. nepokretnost, objavila je Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom na svom portalu.

Svrha Inicijative koja se odnosi na izmenu Zakona o porezu na dobit pravnih lica...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.