Indijska plesna grupa Katak gostuje u Srbiji

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Maj.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijska plesna grupa Katak gostuje u Srbiji

BEOGRAD - Indijska Katak plesna grupa, pod vođstvom Rudžute Soman, nastupiće večeras - 26. maja u 20 časova na Kolarčevom univerzitetu u Beogradu.

Šestočlana plesna grupa, pod vođstvom g-đe Rudžute Soman Amogh izvešće indijski klasični ples katak (kathak), saopšteno je iz Ambasade Indije u Beogradu, koja je nastup Katak plesne grupe organizovala zajedno sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju (ICCR) iz Nju Delhija.
Katak plesna grupa dolazi sa Akademije za kulturu (RSCA) iz Nju Delhija, koja se bavi podučavanjem tog izvornog indijskog klasičnog plesa. Rudžuta Soman je bila učenik i sledbenik pokojne Guru Dr. Rohini Bate tokom više od 20 godina. Stekla je diplomu Nritija Barati Katak plesne akademije,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Humanitarni koncert plesne grupe iz Indije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 26.Maj.2014, 16:28

U Lutkarskom pozorištu održan je humanitarni koncert plesne grupe iz Indije. Pokrovitelj je Ambasada indije u Srbiji i Grad Niš, u saradnji sa Savetom za kulturu iz Nju Delhija. Neposredno pre konecrta, delegaciju iz Indije, primio je i gradonečelnik Niša, prof dr Zoran Perišić.. . Još jedna...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.