IZBOR: Inženjerka godine

Izvor: DobreVesti.rs, 06.Apr.2023, 18:44

IZBOR: Inženjerka godine

Privredna komora Srbije (PKS), kompanija Simens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“ pokreću inicijativu za izbor inženjerke godine u Srbiji, kako bi inspirisali i podstakli mlade žene da se opredeljuju za studije u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), kao i buduću karijeru u toj branši.

 
Tim povodom biće održana konferencija za medije, 7. aprila sa početkom u 11 časova u Privrednoj komori Srbije (Resavska 15, Poslovni klub).
 
O predstojećem izboru za „Inženjerku godine“ u Srbiji, propozicijama konkursa i očekivanjima, na konferenciji za medije govoriće:
 
   Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Srbije...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Pokrenuta inicijativa za izbor "Inžinjerke godine", Begović: Broj uposlenih žena u STEM u Srbiji visok u odnosu na evropske norme

Izvor: Blic, 07.Apr.2023, 14:06

U Srbiji je broj uposlenih inženjerki na fakultetima i institutima izuzetno visok u odnosu na evropske norme, izjavila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, povodom inicijative za izbor "Inženjerke godine", koja je pokrenuta danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.