Humanizam i veštačka inteligencija

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Dec.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanizam i veštačka inteligencija

Centar za promociju nauke, 20. decembra sa početkom u 17 časova organizuje razgovor o veštačkoj inteligenciji i budućnosti humanizma kroz prizmu filozofije, politike, lingvistike, umetnosti i tehnologije.

 
 
Učesnici tribine su dr Jovan Kurbalija, direktor Diplo fondacije, dr Biljana Skot, saradnik-istraživač u Institutu za studije Kine Oksfordskog univerziteta i dr Katarina Hune, predavač u Diplo fondaciji.
 
“Roboti zamenjuju vojnike, lekare i konobare”, “Automobili se sami kreću bez vozača”, “Veštačka inteligencija odlučuje umesto nas”, neki su od sve češćih naslova u medijima i tema u javnim debatama. Automatizacija i veštačka inteligencija postaju realnost, od...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Razgovor o knjizi Nebojše Vladisavljevića Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra u Institutu za evropske studije

Izvor: SEEcult.org, 19.Dec.2019, 12:00

Beograd, 19. decembra 2019. – Razgovor o novoj knjizi Nebojše Vladisavljevića Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra održaće se u Institutu za evropske studije u petak 20. decembra s početkom u 12 časova. Кnjiga Nebojše Vladisavljevića Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra, objavljena...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.