FESTIVAL KUGLOFA: U Sremskim Karlovcima od 26. do 28. maja

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Maj.2023, 13:03

FESTIVAL KUGLOFA: U Sremskim Karlovcima od 26. do 28. maja

Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija “Zavičajna kuća” i Udruženje građana “Petrovaradin Media” sa velikim entuzijazmom drugu godinu zaredom organizuju Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima koji će se održati od 26. do 28. maja 2023.

 
Posebno mesto u nemačkoj kuhinji zauzimao je kolač kuglof, nekada neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend opštine Sremski Karlovci. Upravo zbog toga, glavni događaj na festivalu je takmičenje u pravljenju kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača. Poslednjeg...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Festival kuglofa od petka u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2023, 12:53

Festival kuglofa održaće se od petka, 26. maja do nedelje, 28. maja u centru Sremskih Karlovaca.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.