Debata: Svaka žena ima pravo na život bez nasilja

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Mar.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata: Svaka žena ima pravo na život bez nasilja

BEOGRAD - Nasilje nad ženama je najrasprostranjenije kršenje ljudskih prava u svetu, mada nije prepoznato ni priznato kao takvo.


Ova vrsta nasilja ukorenjena je u društvenim strukturama i pogađa sve žene bez obzira na njihove godine, nacionalnu pripadnost, veroispovest…

Odnosi se na fizičko i psihičko nasilje ali i na nepoštovanje ljudskih prava, ograničavanje mogućnosti ili nepoštovanje prava na slobodu govora.
 
Na ovogodišnji Međunarodni dan žena, 8. marta, žene iz Francuske i Srbije, razmeniće svoja gledišta i pokušaće da daju svoj doprinos u rešavanju problema nasilja nad ženama.
 
Na ovom događaju, koji počinje u Francuskom institutu u Srbiji ...
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.