DANAS: Svetski dan potrošača

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Mar.2024, 12:33

DANAS: Svetski dan potrošača

U Srbiji se danas obeležava Svetski dan prava potrošača koji su Ujedinjene Nacije ustanovile 1983. godine sa ciljem da se unaprede prava potrošača širom sveta.Između ostalog, tema Dana potrošača biće i ovoga puta izgradnja digitalnog tržišta i jačanje poverenja potrošača u digitalni način kupovine.
 
Dobro informisan potrošač u najvećem broju slučajeva uspeva da zaštiti svoja prava, osnovna je poruka 15. marta Svetskog dana potrošača, koji se danas obeležava i u Srbiji.
 
Prema podacima Nacionalne organizacije potrošača Srbije u prošloj godini građani su se najviše žalili na informacionu i komunikacionu opremu (telefoni, računari, laptopi..). Od ukupnog broja prijava čak 20 odsto...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi dan: Koja su prava potrošača, kako da se zaštite od prevara na internetu?

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2024

Da li vam je ovih dana stigla poruka “da preuzmete pošiljku” koju niste ni poručili? Na internetu ste videli “neverovatnu ponudu” da po nerealno niskoj ceni kupite neki uređaj? Ako ste na nju kliknuli I “saznali više” verovatno ste naseli na prevaru koje se potrošačima dešavaju sve...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.