Brojke ohrabruju, ali je oprez neophodan

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Maj.2020, 20:22

Brojke ohrabruju, ali je oprez neophodan

Strategija vlade Republike Koreje za testiranje, praćenje kontakata zaraženih i lečenje obolelih, zajedno sa visokim nivoom javnog poverenja, građanske svesti i održavanja lične higijene, efikasno je usporila širenje KOVID-19. Južna Koreja je u petak, 1. maja, treći dan zaredom beležila jednocifrenom brojkom nove korovirusne infekcije, sada devet, pa je ukupan broj obolelih dostigao 10.774, saopštili su Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

 
Broj preminulih od korovirusa, porastao je za jedan na 248. Umrlih na jedan milion stanovnika je pet.
 
Ukupno su se 9.072 osobe u Južnoj Koreji oporavile od virusa. Aktivno je bilo 1.593 slučajeva, od toga 55 ozbiljnih ili u kritičnom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.