Božidarac Digital: besplatno onlajn predavanje uživo Misije na Mesec

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Apr.2020, 09:00

Božidarac Digital: besplatno onlajn predavanje uživo ''Misije na Mesec''

Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac organizuje besplatno onlajn predavanje „Misije na mesec“, u subotu, 18. aprila sa početkom u 20 časova.

 
Čovekovo oduševljenjem zvezdama i Mesecom je prisutna kroz istoriju ali tek u drugoj polovini XX veka čovek je tehnološki bio sposoban da krene da radi na tom ''sanjarenju'' i odlasku na Mesec.
 
U ovom predavanju predavači će se osvrnuti se na prethodne misije na Mesec, sa akcentom na misije koje su imale ljudsku posadu. Jedna od njih bila je misija Apolo 13 koja se odigrala pre tačno 50 godina koja će biti centralna tema predavanja. Kako su ove misije bile organizovane, na koji način su sprovedene, šta je danas najbitnija stvar u istraživanju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.