Božić u Teheranu

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Jan.2019, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić u Teheranu

Postoje predrasude, čak izreke po kojima hrišćanske crkve imaju nezahvalan položaj u Islamskoj Republici Iran. Pobija ih makar i kratak boravak u drevnoj zemlji Persijanaca.
 
U centralnom delu poslovnog središta megapolisa Teherana, na uglu jednog od glavnih bulevara Karim Kan Zand (po osnivaču persijske dinastije Zand, vladaru od 1751 do 1779.) i dugačke Neđatolahi ulice, uspinje se katedrala Svetog Sarkisa Jermenske apostolske crkve. Nazvana po Svetom Sarkisu ratniku, završena je 1970, kao katedrala Jermenske dioceze Teherana, jedne od tri u Iranu.  
 
Katedrala je najveća hrišćanska crkva u Teheranu, visoka 36,5 metara. Jednobrodoj betonskoj građevini su spoljni i unutrašnji zidovi prekriveni...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Božić u Teheranu

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Jan.2019

.  . Nastavak prvog dela: . Pričešće u Božićnjoj noći se služi u oko 600 crkava u Iranu. Pažnju privlači bogosluženje u Crkvi Majke Marije u Urmiji, najvećem gradu u Zapadna Azerbejdžan, udaljenom 770 kilometara od Teherana. U Urmiji sa oko 700.000 stanovnika na nadmorskoj visini od 1.300...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.