“Banoštorski dani grožđa”

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Sep.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Banoštorski dani grožđa”

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija kojom Banoštorci već 21 godinu obeležavaju početak berbe, “Banoštorski dani grožđa”, ove godine će se održati od 01. do. 03. septembra.


Na severnim padinama Fruške Gore, grožđe sazreva ranije nego u drugim vinskim rejonima, prvenstveno zbog blizine Dunava i efekta refleksije sunčevih zraka na površinu reke. Zbog toga su Banoštorski dani grožđa prva manifestacija u Srbiji koja najavljuje početak berbe. Banoštorske dane grožđa vredi posetiti, jer će se na jednom mestu predstaviti sve banoštorske vinarije i proizvođači vina i grožđa iz ovog regiona. Centralni deo je izložba vina, a posetioci će moći da uživaju i u prikazu tradicionalnog načina prerade...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.