Izvor: DobreVesti.rs, 30.Okt.2018, 15:44 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Bakina tajna: Tradicija i u ajvaru s maslinovim uljem i džemu s medom
Od kako je industrija počela da se bavi proizvodnjom ajvara, džemova i sokova, traje i njen tihi rat sa ovdašnjim majkama i bakama, kao tradicionalnim neprevaziđenim majstoricama za ove delikatese.
I uvek su, nekako, izbor i pohvale potrošača opstajale na strani tradicije, poštujući ukuse koji su, smatrali smo, jedino u domaćoj kuhinji mogli da se postignu. Industrijski proizvodi ovog tipa bili su oduvek samo nužno zlo, u odsustvu mogućnosti da ih sami pripremamo ili da ih neko priprema za nas.
Protekle nedelje grupa novinara i blogera mogla je da se u samim proizvodnim halama uveri u to da je ipak moguće i u industrijskim uslovima postići onaj ukus i ajvara i džemova i slatkog i...