ASTROFIZIČARKA IZ SRBIJE: Njene lekcije iz nauke prati preko 50.000 korisnika na TikTok-u

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Apr.2023, 21:01

ASTROFIZIČARKA IZ SRBIJE: Njene lekcije iz nauke prati preko 50.000 korisnika na TikTok-u

Tijana Prodanović, astrofizičarka iz Novog Sada, se nakon uspešno završenih doktorskih studija u Sjedinjenim američkim državama vratila u Srbiju kako bi popularizovala nauku među mladima i učestvovala u razvoju domaće STEM zajednice.

 
Kada je reč o mladima na TikTok-u, u medijima često nailazimo na naslove koji govore o štetnom uticaju koji ova društvena mreža ima na njihovo obrazovanje, društveni i emotivni razvoj. Iz tog razloga, u drugi plan padaju kreatori čiji je sadržaj edukativnog karaktera, a koji i te kako privlači mlade ljude i podstiče ih na kreativno razmišljanje, te dalje bavljenje oblastima iz sfere obrazovanja.
 
Jedna takva kreatorka je Tijana Prodanović, astrofizičarka...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.