ADLIGAT: Pisaća mašina i arhivska građa o Desanki Maksimović

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Maj.2023, 12:54

ADLIGAT: Pisaća mašina i arhivska građa o Desanki Maksimović

Povodom godišnjice rođenja Desanke Maksimović u U Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat po prvi put je javnosti prikazana pisaća mašina na kojoj je Desanka Maksimović napisala neke od svojih najlepših stihova, kao i jedna unikatna posveta „pesniku divne poezije“ – Petru Pajiću.

 
 
Ovom prilikom u Muzeju srpske književnosti i Muzeju knjige i putovanja izložene su i fotografije Desanke Maksimović koje je snimio član osnivač i legatar Adligata književnik Ljubivoje Ršumović i do sada nepoznata fotografija iz legata članice osnivača Adligata profesorke anglistike dr Ileane Čure (1930 – 2016) na kojoj su Desanka Maksimović, Matija Bećković i prof. Čura.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.