ADLIGAT: Legat književnika Ljubivoja Ršumovića

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Avg.2020, 22:23

ADLIGAT: Legat književnika Ljubivoja Ršumovića

Zbirka minijaturnih knjiga „Nataša Ršumović“, knjige iz biblioteke pesnika čija dela su sastavni deo detinjstva čitavih generacija, bokserske rukavice, karate pojasevi pesnika za decu koji je poznat i kao izuzetan karatista, pisaće mašine na kojima su tokom više decenija nastajale najlepše pesme moderne srpske književnosti namenjene najmlađima, sve to je sada deo Legata Nataše i Ljubivoja Ršumovića u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“.

 
Juče je „na slobodnoj teritoriji u blizini Beograda“ potpisan ugovor o legatu između poznatog pesnika i Udruženja Adligat, u okviru kojeg su otvoreni Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti.
 
„Potpisanim...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.