Šoškić:Kurs dinara će ostati stabilan

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić:Kurs dinara će ostati stabilan

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da će kurs dinara ostati stabilan, bez obzira na povremene oscilacije, i ukazao da je veće pomeranje kursa u protekle dve nedelje bilo rezultat naplate državnih hartija od vrednosti indeksiranih u evrima.

Domaća javnost treba da se navikne na to da tržište reguliše kretanje kursa i da NBS neće stalno intervenisati na tržištu iz deviznih rezervi, rekao je Šoškić novinarima u pauzi skupa o Strategiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za uspešan proces evropskih integracija.

Guverner je ponovio da je NBS upozoravala Ministarstvo finansija da ne izdaje hartije od vrednosti indeksirane u stranoj valuti jer to može da deluje na prevelike oscilacije kursa dinara.

Prema njegovoj oceni, domaća javnost u budućem periodu treba da se navikne na sve nižu inflaciju, fluktuirajući devizni kurs, što je proklamovana politika NBS.

Šoškić se pozvao na kretanja na svetskom tržištu između dolara, evra i švajcarskog franka, gde su te oscilacije mnogo veće.

Govoreći o povećanom učešću za stambene kredite na 20 odsto, guverner je naveo primer Mađarske, gde je u odnosu na Srbiju, učešće za kredit u švajcarskim francima 40 odsto, a u dolarima 55 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šoškić: Kurs dinara će ostati stabilan (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Jul.2011

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da će kurs dinara ostati stabilan. "Domaća javnost treba da se navikne na to da tržište reguliše kretanje kursa", izjavio srpski guverner. ..Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da će kurs dinara ostati stabilan,...

Nastavak na S media...

Šoškić: Dinar će biti stabilan

Izvor: Šumadija Press, 02.Jul.2011, 12:26

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je da će kurs dinara ostati stabilan, bez obzira na povremene oscilacije..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.