Zlatna premijera Zlatnog opanka

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna premijera Zlatnog opanka

Tradicionalni ulični festival u berlinskom naselju Rajnikendorf okupio je prošlog vikenda brojna udruženja i organizacije koje rade u ovom delu grada. Jedno od njih je i omladinski centar Am Fuksbau, u čijim prostorijama odskora vežba i novoformirano srpsko kulturno-umetničko društvo Zlatni opanak, pa je otuda i usledio poziv za nastup.

Članovi oba ansambla  

Iako je kišno vreme pretilo da pokvari lepe namere organizatora, već za vreme nastupa mališana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Zlatnog opanka pomolilo se sunce i manifestacija je bila spasena. Nešto kasnije nastupili su i članovi starijeg ansambla, koji su u šumadijskim nošnjama i uz muzičku pratnju Pece Bošnjakovića izveli splet srpskih igara.

  Volfgang Bitner

- U našu svakodnevicu spada da klubovima čiji su članovi iz drugih evropskih zemalja omogućimo da kod nas vežbaju - kaže Volfgang Bitner, rukovodilac centra Am Fuksbau, koji godinama prati balkansku kulturu.

Njemu se, kako kaže, mnogo dopadaju naša muzika, igra i naravno - jela.

- I ne samo meni, nego mnogima u Rajnikendorfu - dodaje ovaj Nemac.

  Prvi nastup pred publikom: Mališani Zlatnog opanka  

Marko Mitić, predsednik Zlatnog opanka, kaže da do kraja godine planiraju druženje sa srpskim društvom Sloga Cufenhauzen iz Štutgarta, nastupe na festivalima u Poljskoj i Češkoj, a pripremaju i doček Nove godine sa trubačima koje će specijalno za tu priliku da dovedu iz Srbije.

 

Poziv na probe

Mitić je pozvao zainteresovane roditelje i decu da dođu na probe društva nedeljom od 14 do 18 časova. Većih problema na startu nemaju, rekao je, pošto su nošnje dobili na korišćenje od crkve u Vedingu, a za najmlađe su sami kupili, jedino što im treba je - još podmlatka. Trenutno Zlatni opanak ima 14-oro male dece i 15-ak omladinaca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Frula zasvirala u Noj Izenburgu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2012, 04:09

Prošlog vikenda je u Noj Izenburg u uzvratnu posetu klubu Srbija i njihovom folklornom ansamblu Izvor došlo Kulturno-umetničko društvo Zlatibor iz Čajetine...KUD Zlatibor i KUD Izvor pred nastup na Dan stranaca  ..Članovi Izvora su proletos, u vreme Evropske smotre u Čačku, bili gosti u Čajetini....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.