Zemljaci poštuju pravila

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljaci poštuju pravila

Danijel Kalinić iz Bremena (34) već sedam godina radi na Aerodromu Bremen kao službenik sigurnosne kontrole i pregleda putnike pri ulazu u zonu pripreme za let. On je zaposlen u privatnoj firme DSW (Deutsche Schutz und Wachdienst) koju angažuje Savezna policija (Bundespolizei).

Danijel Kalinić

- Veoma sam zadovoljan svojim poslom. Interesantno je svakodnevno sretati ljude svih uzrasta, boja i raspoloženja - kaže nam Danijel i objašnjava kako se stiče kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za ovaj radni profil:

- Za ovu vrstu posla potrebno je imati određenu stručnu spremu. Ona se stiče posle, najmanje, završene mature, a zatim sledi obuka od osam nedelja posle koje se polažu ispiti. Važno je takođe da osoba nije pod istragom i nije kažnjavana.

Danijel kao i svi zaposleni radi u smenama, ali su one na drugačiji način organizovane nego što je to uobičajeno na drugim radnim mestima.

- Mi počinjemo smenu u zavisnosti od reda letenja i sezone. Najveće gužve su za vreme letnjih meseci. Radna nedelja traje šest dana, a zatim slede dva slobodna dana.

- Dešava se da su putnici loše informisani, pa nose veće količine neprijavljenog novca ili cigareta. Tu moramo da intervenišemo - kaže Danijel i sa zadovoljstvom ističe:

- Skoro svakodnevno imam susrete sa zemljacima, ali oni su svi dobro informisani i za sada ne znam da je neko od naših imao bilo kakvih problema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.