Zaveštanja su naš stub i vertikala

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2013, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaveštanja" su naš stub i vertikala

Nedavno je u Dibendorfu održan zajednički sastanak članova Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj, kome je prisustvovalo 15 stvaralaca ove književne organizacije. Na sastanku je bilo reči o nekoliko tema: promocijama novih knjiga i "Zaveštanja 2011. i 2012", popularisanju pisane reči i novim idejama za obogaćivanje sadržaja u narednim godinama.

 

Zajednička fotografija

 

Takođe, usvojen je predlog novog Statuta udruženja, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti usvojen na narednoj godišnjoj skupštini, 2. marta, u prostorijama Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu.

- Udruženje ima na papiru 28 članova iz cele Švajcarske, pa je veliki problem da ih okupimo na sastanku ili nekoj promociji knjige. Tako je kod nas u svakom društvu, ljudi su sve opterećeniji profesionalnim i ličnim obavezama, pa tek kad se slože sve kockice onda nas bude više na zajedničkim druženjima - kaže mr Živko Marković, v.d. sekretara udruženja. - Potrebno je da imamo više međusobnog poverenja i kulture ophođenja u komunikaciji jedni s drugima. Tada će biti manje nerazumevanja, a više sloge i uvažavanja, pa samim tim i boljih rezultata.

Predsednik Bratislav Živulović je istakao da je u drugoj polovini prošle godine bilo nekoliko promocija zbornika poezije i proze "Zaveštanja", na kojima je moglo da bude i više autora, "jer je to jedan od načina kako da negujemo i širimo lepu reč i srpski jezik među Srbima u Švajcarskoj".

- Naša knjiga" Zaveštanja" je stub oko koga se sabiramo i vertikala koja nas spaja i stvara mir u duši, tako prekopotreban svakom zajedničkom druženju. Tako ćemo biti jači i uspešniji u našem stvaralaštvu - istakao je potpredsednik Mićo Savanović.

U diskusiji, koja je pokatkad poprimala i oštrije tonove, učestvovali su Radoje Regojević, Milena Vukoje - Stamenković, Latinka Đorđević, Slađana Setenčić, Marko Ružičić, Milka Kajganić i Milovan Veselinović. Sastanku je prisustvovao i novi predsednik Srpskog kulturnog saveza Švajcarske Boban Petković, koji je prisutnima podelio svoju knjigu "Dve priče o slobodi - Švajcarska i Srbija", a primljen je kao novi član u Udruženje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.