Zajedno pobedili tešku bolest

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno pobedili tešku bolest

Dok je radio u poznatoj pariskoj klinici Labrust, Ilija - Miki Vujović nesebično je pomagao zemljacima u otadžbini, a danas kada je u mirovini sa nesmanjenim žarom i dalje to čini. Ali, sada ima i više vremena da češće dolazi u otadžbinu i neke od onih kojima je godinama pružao podršku na putu ka ozdravljenju, konačno i upozna.

Susret za pamćenje: Ilija Miki Vujović sa Nevenom Božović i njenim roditeljima Vladanom i Dubravkom  

Tako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nedavno porodica Božović iz Aranđelovca prijatno iznenadila kada ih je dobrotvor iz Francuske pozvao i izrazio želju da ih poseti. Prihvatili su to sa oduševljenjem. Posle 14 godina konačno su stisnuli ruku dobrom čoveku koji je uz brojne čitaoce "Vesti" novčanim donacijama pomagao i lekovima snabdevao njihovu ćerkicu Nevenu, koja je 1998. obolela od leukemije.

- Bio je to divan susret, naš dobrotvor nas je posetio sa svojim prijateljima Bojanom Radojević, te bračnim parom Sašom i Ljiljanom Milosavljević, koji su takođe zdravstveni radnici. Nevenu je jedva prepoznao. Ona je sada prava devojka, ima 19 godina. Sada to sa sigurnošću mogu da kažem, pobedila je bolest! Nikada nismo zaboravili da bi naša borba bila uzaludna da nije bilo ljudi poput Ilije Vujovića. Nevena je nedavno bila na kontroli jer je uobičajeno da se analize rade svake dve godine. Na poslednjoj nam je lekar rekao da više ne moramo da dolazimo. Ni traga od bolesti! To je naša zajednička pobeda. Ove jeseni je upisala Arhitektonski fakultet u Beogradu. Živi sa svojom najboljom drugaricom, dele brucoške dane. Presrećni smo što imamo zdravu ćerku, studentkinju, a sve one ružne godine i patnje želimo da zaboravimo. Pamtićemo samo humane ljude koji su nam pružili ruku u nevolji - ispričala je Dubravka Božović, Nevenina majka.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ilija Vujović takođe je oduševljen susretom sa Nevenom i njenim roditeljima.

- Ni traga od bolesti! Toliko sam Neveni poslao gorkih pilula da sam joj sada odneo kesu punu slatkiša - kaže Ilija - Miki Vujović, prezadovoljan što dom Božovića odiše pozitivnom energijom.

I dok Nevena polako ostvaruje detinje snove, njen dobrotvor nastavlja svoju humanitarnu misiju. Još je mnogo onih kojima je pomoć potrebna, ali i onih kojima je pomagao da savladaju bolest, a do sada nije imao prilike da ih upozna.

 

Najbolja komšinica

Dubravka Božović ističe da bi borba za zdravlje njene ćerke bila neuporedivo teža da nije bilo njene prve komšinice, a naše verne čitateljke Ljubine Vujaklije iz Berlina.

- Ova dobra žena ima kuću pored naše. Kada je pre mnogo godina saznala za naše nevolje, uputila nas je na "Vesti" i sama se uključivši u akciju koju je vodio vaš list. Beskrajno smo joj zahvalni što nam je godinama pomagala, donosila lekove i uvek imala reči ohrabrenja u časovima kada smo i mi posustajali - istakla je Dubravka Božović.

  Lekovi za "Svetog Luku"

Ilija - Miki Vujović doneo je u "Vesti" pošiljku lekova namenjenu Ambulanti milosrđa "Sveti Luka" u Beogradu. Ova ustanova, koja neophodnim medikamentima snabdeva najsiromašnije građane prestonice, već godinama od dobrotvora iz Pariza dobija neophodne lekove za hronične bolesnike, ali i akutna oboljenja, posebno česta na prelazu godišnjih doba.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.