Za kraj Marš na Drinu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za kraj "Marš na Drinu"

U prepunoj sali KUD Kikac u Bazelu održan je koncert za đake dopunske škole na srpskom jeziku, odeljanja iz Bazela, koji su izveli polaznici Muzičke škole "Lazić" iz Ciriha.

Mladi muzičari oduševili prisutne

U red za paketiće

Tesno, ali svi zadovoljni

Olja Milovanović

Marija Milovanović

Todor, Jana, Jovana i Adrijana

 

Sala je bila pretesna, pa su mnogi morali da slušaju koncert u hodniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jer nisu mogli da uđu u prostor gde su mali muzičari svojom svirkom oduševili sve prisutne, a publika nije štedela dlanove da aplauzima pokaže koliko joj se dopala svirka ove talentovane i dobro uvežbane ekipe.

 

Na početku je prisutne je pozdravio učitelj Ivica Horvatić i zahvalio se roditeljima na odličnom odzivu da prisustvuju ovom koncertu.

 

Stigao i Deda Mraz

Posle koncerta došao je Deda Mraz s paketićima, kome su se deca veoma obradovala, a posebno najmlađi koji su poželeli da se i fotografišu sa njim.

Pre koncerta đaci i njihovi gosti zajedno su otpevali Svetosavsku himnu, a zatim su mali muzičari svojom izvanrednom svirkom pokazali sav svoj talenat ali i dobru uvežbanost da zajedno kao pravi orkestar odsviraju nekoliko pesma. Zaorila se i pesma dečjeg crkvenog hora iz Ciriha, koji su dobili puno aplauza i pohvala za pevanje.

Koncert je završen "Maršom na Drinu" uz koji je publika aplauzima u ritmu melodije ispratila male muzičare.

- Ovo je pravi pogodak, koncert je zaista predivan, mali muzičari, talentovani. Drago mi je što su bazelski đaci bili u prilici da dožive jedno lepo veče, ali i da vide kako njihovi vršnjaci sviraju. Nadam se da će posle ovog koncerta biti zainteresovane dece iz Bazela koja će poželeti da sviraju neki instrument. Oduševila me je devojčica s okarinom, čas nju svira, čas frulu - rekla je jedna od roditelja Olja Milovanović.

Todor, Jana, Jovana i Adrijana su nam rekli da im se koncert mnogo svideo, da su deca iz muzičke škole lepo svirala i da bi želeli i oni da se upišu u muzičku školu da nauče neko od instrumenata. Jana nam se pohvalila da uskore kreće u muzičku školu, da joj je omiljeni instrument flauta i da će naučiti da svira na njoj.

- Baš mi se svideo koncert, i način kako su naši gosti izvodili svaku melodiju, ja sviram gitaru, pa sam uživala kad je i taj instrument došao na red. Kada sviraš neki instrument, potrebno je mnogo volje i truda da se on dobro nauči, mnogo vežbe - kaže Marija Milovanović, učenica petog razreda dopunske škole na srpskom jeziku u Bazelu.

- I ja sam veoma zadovoljan koncertom, bila je malo gužva, nije bilo za sve mesta, ali je sve proteklo u najboljem redu. Roditelji, a i naši đaci su prezadovoljni, primetio sam kako su s pažnjom pratili svirku na svakom instrumentu - rekao je učitelj Ivica Horvatić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.