Vežbe za Anjino bolje sutra

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežbe za Anjino bolje sutra

Na adresu male Beograđanke Anje Golubović Karan, obolele od cerebralne paralize, stigla je novčana donacija od 120 kanadskih dolara koju joj je uputila porodica Stanojev iz Ontarija u Kanadi. Devojčici koja je rođena tri meseca pre vremena i sa samo 1.200 grama, humani zemljaci poželeli su mnogo sreće i snage u borbi za ozdravljenje.

Svakodnevno vežbanje: Anja Golubović Karan  

- Prijatno smo se iznenadili i prilogom, ali i iskrenim rečima podrške. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Znamo da kao roditelji nemamo pravo da posustanemo, da se umorimo, prestanemo da verujemo... Ima teških trenutaka, ali i onih lepih, kad nakon napornih vežbi primetimo napredak u razvoju Anjine motorike - kaže Tanja Golubović Karan, koja ovih dana očekuje lepe vesti iz Nemačke od dr Verice fon Pidol.

Naime, naša čitateljka, u dogovoru sa kolegama iz specijalne bolnice u Ašauu, pokušava da trogodišnjoj Anji zakaže pregled posle kojeg bi eventualno usledio i odgovarajući fizikalni tretman.

- Do tada nastavljamo da svakodnevno vežbamo. Nedavno smo se vratili iz Novog Sada sa druge serije tretmana Thera suit metodom, naučila sam koje vežbe su najdelotvornije, i sada vredno radimo. Anja je motivisana, a kada vidim osmeh na njenom licu i koliko se trudi da korača uz moju pomoć, odmah dobijem novu snagu - kaže Tanja Golubović Karan.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zbog ovih vežbi, za koje je godišnje potrebno 4.000 evra, Anjini roditelji su se obratili zemljacima u dijaspori. Od svojih plata zdravstvenih radnika taj novac ne mogu da obezbede, jer pored hendikepirane ćerkice, čija nega uvek košta više nego nega zdrave dece, imaju i Taru, nepunu godinu dana stariju od Anje kojoj takođe treba pružiti sve da bi rasla i normalno se razvijala.

Zato poziv ljudima dobre volje da pomognu nastavak fizikalnih terapija male Beograđanke u Novom Sadu ostaje otvoren bar do njenog odlaska u Nemačku. Roditelji velike nade polažu u mišljenje tamošnjih lekara, a do tada vodiće Anju u Novi Sad kako znali i umeli jer, po njihovoj oceni, najveći napredak dosada postigli su tretmanima Thera suit, kojih je do sada imala dva od predviđena četiri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.