Vernici preplavili hramove

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici preplavili hramove

Slika koja je ove godine mogla da se vidi za Badnje veče u obe crkve u Berlinu bila je impresivnija nego ranijih godina, jer se okupilo nekoliko hiljada vernika. Mnogi od njih su morali da ostanu napolju za vreme večernje službe, a samo dobra organizacija sprečila je nastajanje haosa pri podeli badnjaka.

U hramu na Vedingu bila je prepuna i galerija

 

U hramu na Vedingu bogoslužili su sveštenici Veljko Gačić i Radomir Kolundžić, a u crkvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Tempelhofu Dragan Sekulić i Duško Spasojević.

 

Sestre pomogle u crkvi

Sestre Sandra i Vesna i njihova majka Mila Branisavljević prošle nedelje su zajedno sa još 20-ak vernika sa puno ljubavi pripremali badnjake. Ove lepe i pametne devojke su završile univerzitete i rade u Cirihu i Hajbrunu, a za novogodišnje i božićne praznike su stigle u Berlin i iskoristile priliku da pomognu u crkvi, koju su kao deca redovno posećivale.

Najsvečaniji trenutak je bio unošenje velikih bogato ukrašenih badnjaka (ta počast je pripala Obradu Gođevcu u jednoj crkvi i Goranu Stuparu i Darku Prodanoviću u drugoj), za šta je morao da se prokrči prolaz do oltara.

U hramu Sveti Sava su deca iz Dopunske škole na srpskom jeziku sa učiteljicom Biljanom Majkić izvela scenski prikaz Božića i podsetili na običaje u srpskim kućama. Zatim se pristupilo deljenju osvećenih badnjaka, koje su vernici željno poneli svojim kućama da nastave sa proslavom najradosnijeg hrišćanskog praznika u krugu svojih najbližih.

Na sam dan Božića je u obe crkve održana svečana liturgija, na kojoj je po tradiciji pročitana Božićna poslanica patrijarha srpskog Irineja.

  Osvećenje badnjaka na Tempelhofu

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.