Velika pomoć iz malog grada

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika pomoć iz malog grada

I članovi Srpskog kulturnog i sportskog centra Hajlbron (SKSC) u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg veoma brzo su reagovali na tužne vesti i slike iz poplavljenih područja Srbije, Republike Srpske i ostatka Bosne i Hercegovine.

Utovar: Akcija ispred centra

 

Kada se uzme u obzir da je Hajlbron relativno mali grad i da srpska zajednica broji nekih 3.300 lica, četiri šlepera od 40 tona koliko je do sada skupljeno smatra se izuzetnim.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Za manje od pet dana klub je obezbedio dva besplatna šlepera od 40 toga pomoći sa besplatnim gorivom i vozačima, a spreman je i treći šleper ako bude potreban.

 

Sakupljene su tone pomoći

 

Za to kratko vreme sakupljene su 23 tone brašna, dve tone suve germe, 14 paleta medicinske opreme i dezinfekcionih sredstava, 15 paleta vode, 10 paleta konzervisane hrane, osam paleta gotove hrane... Konzervirana hrana, dečja hrana i sve ostale potrebe za bebe, higijenski artikli, odeća i obuća, pumpe za vodu i mnogo toga drugog prepakovano je u kutije i meri se u tonama. Pola šlepera je poslato za Srbiju preko organizacije Iz ruke u ruku iz Štutgarta i članovi Srpskog kulturnog i sportskog centra ne nameravaju da prekidaju akciju, sve dok odziv postoji. Adresa je Weststr. 51/1, 74072 Heilbronn, 07131 80730.

Uprava kluba se zahvaljuje ne samo svojim članovima na entuzijazmu i na lavini podrške od koje su na trenutak ostali bez daha, već i svim njihovim prijateljima drugih naroda i nacija koji su se uključili.

 

Sporna rečenica

Uprava SKSC Hajlbron se obratila Redakciji "Vesti" sa molbom da se ispravi sporna rečenica našeg lista da ne može samo jedna osoba biti označena kao donator, posebno što ona nije glavni akter pribavljanja brašna, a da se pri tom ne navede šta su zajedničkom akcijom uradili i ostali članovi. "Jedna ovako veličanstvena akcija nije zaslužila da propadne zbog jedne naizgled sitne greške, kao što ni svi oni koji su se bezrezervno predali ovom svemu nisu zaslužili da na taj način budu poniženi", stoji u saopštenju SKSC Hajlbron upućenom našem listu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.