U spisak do 17. februara

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2014, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U spisak do 17. februara

Generalni konzulat Republike Srbije u Torontu poziva sve državljane Srbije koji borave u Kanadi da se povodom predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji koji će se održati 16. marta ove godine prijave konzulatu kako bi glasali u Kanadi, odnosno bili upisani u poseban izvod biračkog spiska za glasače koji borave u inostranstvu.

Konzulat u Torontu nadležan za Ontario, Manitobu i Saskačevan

Konzul Spasoje Milićević podseća da svi oni koji žele da glasaju treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu i to najkasnije do 17. februara 2014. godine, odnosno pet dana pre zaključivanja jedinstvenog biračkog spiska - 22. februara.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak, podsećaju u konzulatu, obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime, ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birači glasati na predstojećim izborima.

 

U konzulatu, takođe, naglašavaju da je potrebno da se prijavi bar 100 glasača da bi se biračko mesto otvorilo. Preliminarni podaci o tome koliko je birača prijavljeno biće poznati već 14. februara, dok će konačan broj biti poznat nakon zaključenja jedinstvenog biračkog spiska. Po dobijanju konačnog biračkog spiska od republičke izborne komisije, generalni konzulat će građanima uputiti poziv za glasanje.

Kontakt u konzulatu

Svi potrebni podaci oko glasanja kao i formulari koji se mogu odštampati mogu se naći na veb-sajtu konzulata www.toronto.mfa.gov.rs.

Inače, generalni konzulat Srbije u Torontu nadležan je za tri kanadske provincije: Ontario, Manitobu i Saskačevan. Adresa generalnog konzulata je

40 Eglinton Avenue East, 7 floor, unit 701

Toronto, ON M4P 3A2

CANADA

email: konzulat@gktoronto.com

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.