Turizam je velika  šansa Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turizam je velika šansa Srpske

Prvom sajmu privrede i srpskih brendova u Inzbruku, koji je nedavno organizovalo Srpsko-austrijsko-italijansko udruženje privrednika Tirol pored privatnih firmi iz više opština Republike Srpske prisustvovali su i Igor Vidović ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Aleksandra Trifković pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo.

Igor Vidović

- Ovo je prvi sajam srpske privrede i srpskog brenda na ovom prostoru i organizatori zaslužuju pohvalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a mi iz Vlade Republike Srpske podržavamo ovu manifestaciju, koja je i forum gde se razgovara o mogućnostima privredne saradnje sa pokrajinom Tirol. Za nas su ova regija i njena turistička iskustva interesantni, pošto mi imamo Jahorinu pravu planinsku lepoticu, na kojoj nisu iskorišćeni svi potencijali - kaže Igor Vidović.

Vidović je podsetio na rezultate koje je Vlada Republike Srpske ostvarila od 2006. godine do danas na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, smanjenju administrativnih taksi, reformi registracije i poslovanja privatnih firmi i stimulativnim merama za strane ulagače.

- Banjski turizam u Republici Srpskoj je postao vrlo prepoznatljiv i na širem prostoru, a Banja Vrućica je jedan od najuspešnijih projekata banjskog turizma, što potvrđuje činjenica da je nemoguće rezervisati boravak u banji bez čekanja najmanje dva meseca i to tokom cele godine. Ponudu ove banje prepoznali su ljudi iz država našeg okruženja, ali i šire iz Evrope - tvrdi ministar Vidović i naglašava da postoje komparativne prednosti prostora Republike Srpske za strane investitore.

 

- Neki od investitora prepoznali su ovaj prostor kao perspektivan i prisutni su u RS, a najveće investicije su došle iz zemalja Evropske unije, kao što su Austrija i Italija, ali i Rusije - kaže Vidović.

 

Bogata ponuda Aleksandra Trifković

Aleksandra Trifković pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS je imala više razgovora sa predstavnicima pokrajine Tirol o mogućnostima saradnje u oblasti turizma.

- Mi očekujemo da će Republika Srpska postane prepoznatljiva destinacija u katalozima i programima austrijskih i italijanskih turoperatera. Imamo mnogo toga što može ponuditi - od planinskog i banjskog do manifestacionog i avanturističkog turizma. Ono što posebno strane turiste interesuje kada dođu u Srpsku su naše banje, Andrićgrad, rafting na Tari i Vrbasu, planina Jahorina, grad Trebinje - ističe Aleksandra Trifković.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.