Tesla bratimi Tutlingen i Čačak

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tesla" bratimi Tutlingen i Čačak

Članovi srpskog kluba "Nikola Tesla" iz Tutlingena imaju odličnu saradnju sa gradom u kome su registrovani i u kome živi većina njihovih članova. Čelnici Integracionog saveta u Tutlingenu su često njihovi gosti i predstavnici kluba učestvuju na svim gradskim manifestacijama. Upravo zbog svoje aktivnosti opština je organizovala Integracioni dan kojem su domaćini bili članovi društva "Tesla".

Nastup učenika Dopunske škole

 

U Seniorskom domu pri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gradskoj opštini članovi "Tesle" su predstavili srpsku kulturu. Kako su im u gostima bili članovi KUD "Dule Milosavljević Žele" iz Čačka i oni su se predstavili srpskim igrama, đaci Dopunske škole na srpskom jeziku iz Tutlingena učiteljice Jelene Uzelac su odrecitovali nekoliko pesama, a pripremljena je i likovna izložba Biserke Kac, sekretarice udruženja, čije je putovanje kroz naše divne predele muzički vodio Lukas Asentić. U ime Srba sve prisutne su pozdravili Goran Milošević predsednik "Nikole Tesle" i Biserka Kac, a u ime grada predstavnici tela za integraciju Petra Demer i gospođa Projs.

Predstavnici grada i Seniorskog doma su priredili dobar prijem, a sala je bila premala za sve koji su došli da vide Srbe i njihove goste. U okviru ovakvih susreta učestvuje uvek još jedno društvo iz grada i ovoga puta to su bili predstavnici turskog udruženja. Na ovoj manifestaciji u ime kluba "Nikola Tesla", koji se zbratimio sa KUD-om "Dule Milosavljević Žele" iz Čačka pokrenuta je i akcija bratimljenja Tutlingena i Čačka. Narednih meseci će se intenzivno raditi na lobiranju, kako bi i drugi odbornici grada Tutlingena bili za ovu inicijativu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.