Svi veruju u bolje sutra

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi veruju u bolje sutra

Ovih dana u beogradskom Dopisništvu "Vesti" Iva Jelenković, deda jednogodišnjeg Sergeja Milićevića, preuzeo je donaciju od 100 australijskih dolara, dar naše čitateljke Nine Ljiljak iz Melburna.

Nikola Mrkajić sa Milanom Topalovićem, koji je pevao za njega

Uz novac, Sergejev deda je preuzeo i igračke koje je sa ljubavlju ova plemenita žena birala za mališana koji se trenutno nalazi na lečenju u Turskoj.

- Mnogo je Nina Ljiljak učinila za mog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << unuka. Svi želimo da je upoznamo, znam da je trenutno na odmoru, kada god poželi vrata našeg doma su joj širom otvorena - kaže Iva Jelenković čiji unuk mezimac boluje od teškog oblika tumora na mozgu i čije lečenje i i dugotrajno i skupo.

 

A sve bi bilo mnogo teže da nije podrške dobrih ljudi poput Nine Ljiljak.

Donaciju od 100 australijskih dolara ove donatorke namenjenu 23- godišnjem Nikoli Mrkajiću, koji je teško stradao u saobraćajnoj nesreći, u "Vestima" je preuzela Slavica Karić i uručila je Nikolinoj majci Sunčici.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U domu Mrkajića spremaju se za odlazak u Moskvu, na drugu seriju transplantacije matičnih ćelija, verujući da će uspeh biti još vidljiviji nego posle prve serije.

- Ostaćemo do 6. oktobra. Posle prve intervencije kod Nikole je uočljivo poboljšanje, motorički je brži, lakše može da sedne i ustane, samostalniji je. Svi priželjkujemo da bude još bolje, a lekari u Rusiji smatraju da bi deset serija dalo još očiglednije rezultate.

Druga transplantacija košta 6.500 evra, taj novac imamo zahvaljujući dobrim ljudima. Organizovano je pet koncerata za Nikolu, četiri u Šimanovcima i jedan u Inđiji. Bili su veoma posećeni. Posebno smo zahvalni pevaču Milanu Topaloviću Topalku koji je sve učinio da pomogne mom sinu, pevajući od srca za njega. Odlazimo sa mnogo nade, ali znamo da tu nije kraj, da ćemo morati još mnogo da radimo. Zahvalni smo i čitaocima "Vesti" koji su nam do sada pomogli, a ovoga puta posebno se zahvaljujem Nini Ljiljak - rekla je Sunčica Mrkajić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.