Istih godina, sličnih sudbina

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2013, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istih godina, sličnih sudbina

Teška sudbina dvojice štićenika Humanitarnog mosta i vršnjaka devetogodišnjeg Aleksandara Smukova iz Dobrinaca kod Rume, kome su zbog malignog tumora amputirana oba oka, i Dejana Marića iz Zvornika, obolelog od tumora na mozgu, koji se leči u Beogradu, ne ostavlja ravnodušnim ni najtvrđa srca. Istinitost ove tvrdnje potvrdili su dobrotvori Milena i Stanislav Hubana iz Perta, uputivši posredstvom Redakcije "Vesti" ovim mališanima novčane priloge od po 100 dolara uz kratku poruku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su njihova srca i misli uz njih.

Privode kraju terapije: Dejan Marić sa majkom Ivanom

 

Reporteri "Vesti" obavestili su porodice Smukov i Marić o prispeću ovog dara na čemu su se od srca zahvalili.

 

Tako mali, a tako hrabar

- Našeg Dejana, uprkos tome što je ostao bez vida i teškim terapijama, održava ogromna pozitivna energija i želja da se izbori sa bolešću koja ga je snašla. Verujte, to saznanje hrabri i daje snagu celoj našoj porodici, koja se još u trenutku kada je Dejanu ustanovljena tačna dijagnoza, našla na ivici ambisa - ispričala je majka Ivana, koja se pre tri godine i sama suočila sa teškom bolešću i na sreću, uspešno izborila.

- Nova školska godina je počela i nema lepšeg načina do da Acu obradujem darovima u ime njegovih dobročinitelja iz Perta. Kupiću mu sve ono što mu bude bilo najpotrebnije. On trenutno piše domaće zadatke koje je dobio da radi tokom raspusta, a novčani prilog ćemo preuzeti odmah po završetku Acine prve radne nedelje u školi - rekla je Aleksandra Smukov, koja pored sina, brine i o 11-godišnjim bliznakinjama Ivani i Nikolini, obolelim od cerebralne paralize.

Pored ove hrabre i predane majke, koja je prošla i kroz sam pakao za spas svog sina, uz pomoć mnogobrojnih plemenitih čitaoca "Vesti", sličnu bitku bije i 28-godišnja Ivana Marić, koja se trenutno sa sinom Dejanom nalazi u Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde je njen sinčić podvrgnut terapijama zračenjem.

 

Ostao miljenik zemljaka: Aleksandar Smukov

Ipak, to nije sve. Za ovog vedrog dečaka, stigla je i donacija od 100 evra, koje je uz dobre želje za Dejanovim brzim ozdravljenjem, poslao Vladimir Dunjić iz Kelna. I ovog dobročinitelja, duboko je ganuo Dejanov zli usud.

- Uskoro ćemo završiti sa još jednim ciklusom zračenja, pa ćemo tom prilikom i preuzeti donacije tih dobrih ljudi iz Australije i Nemačke, kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Njihov dar ćemo, kao i sve prethodne koje smo dobili, utrošiti na Dejanovo lečenje. Moj sin je za sada dobro, što me hrabri i daje nadu da će pobediti opaku bolest - kazala je Ivana Marić.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Svaki rastanak teško pada

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2013

Pristigli prilog Milene i Stanislava Hubane iz Perta od 100 dolara namenjen devetogodišnjem Aleksandru Smukovu, kome su zbog malignog tumora amputirana oba oka, bio je povod da u beogradsko Dopisništvo "Vesti" dođe njegova majka Aleksandra kako bi ovaj dar preuzela.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.