Stiglo 25 modernih kreveta

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo 25 modernih kreveta

Zahvaljujući Lozničaninu Mići Vukiću, koji je na privremenom radu u švajcarskom gradu Kijasa, loznička Opšta bolnica dobila je još jednu vrednu pomoć u opremi. Prema rečima Velinke Tošić, narodnog poslanika iz Loznice, dobijena pomoć značajno će popraviti uslove boravka težih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Donacija za Opštu bolnicu u Loznici

 

- Naš zemljak Mića Vukić sada je obezbedio vrednu pomoć od 25 bolničkih kreveta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najteže pacijente na hirurškom, ginekološkom i neurološkom odeljenju lozničke Opšte bolnice. Deo pošiljke su i novi rezervni delovi za ove krevete u vrednosti od 6.000 franaka, kao i izvesna količina košulja za jednokratnu upotrebu i maski. Ovi kreveti se tamo posle dve godine upotrebe povlače, a zahvaljujući našem zemljaku stigli su u Loznicu - rekla je ona zahvaljujući se na ovoj pomoći.

Pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Mladen Lazić kaže da je ovo izuzetno vredna pošiljka koja mnogo znači ustanovi u kojoj se osim građana Loznice leče i stanovnici opština Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik.

- Zahvalni smo na ovako skupocenoj opremi. Stiglo je 25 supermodernih kreveta za intenzivnu negu, opremljenih elektronskim pomagalima koja omogućavaju aspolutno savršenu mikroklimu najtežim pacijentima. Mi takvu vrstu opreme nismo nikada imali, niti je u planu nabavka takve opreme u skorijom budućnosti jer za to nemamo novca - rekao je Lazić.

Ovo je drugi put ove godine da Vukić pomaže lozničkom zdravstvu. Zahvaljujući njemu i našim ljudima iz Švajcarske je početkom jula Opšta bolnica dobila je 23 bolnička kreveta, osam dušeka, 25.000 košulja za jednokratnu upotrebu, 20.000 maski za kiseonik i 12.000 običnih maski.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.