Snežana u zemlji čuda

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana u zemlji čuda

U prostorijama Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu kraj Ciriha nedavno je održana promocija pete knjige pesnikinje Snežane Milanović, člana Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

Snežana Milanović na predstavljanju svoje knjige  

Promociji je prisustvovalo 20-ak znatiželjnika i ljubitelja poetske reči. O knjizi "U zemlji čuda", kako se zove Snežanina zbirka, govorili su predsednik Bratislav Živulović, Milisav Đurić i Živko Marković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Kao i većina pesnika, tako je i Snežana svoj pesnički talenat želela da okuša i pesmama za decu, umetničkoj formi koja je možda i najzahtevniji oblik poetskog izražavanja. U tome je uspela i zato i ima podršku u književnim krugovima koji su je više puta nagrađivali - rekao je Marković.

Bratislav Živulović je istakao da je "U zemlji čuda" zbirka pesama koju će čitati i odrasli, tako će se vraćati u svoje detinjstvo, a M. Đurić je kao animator Snežanine knjige bio u nedoumici koje pesme da odabere i da ih pročita cenjenoj publici, "kad su sve odlične".

Autorka Snežana Milanović je skromno primetila da su posetioci na promociji njene knjige ljudi koje ona ceni i zato joj je "drago da može prvo njima da predstavi svoje najnovije poetsko delo".

Knjiga sadrži 31 pesmu i štampana je ćirilicom i latinicom, u boji, sa kraćim izvodima dvojice književnika - Radoslava Jovića i Dušana D. Živančevića, recenzenata Snežanine knjige.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.