Smenjivali se  igrači i aplauzi

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjivali se igrači i aplauzi

Uprkos daljini Salfeldena, koji se nalazi u pokrajini Salcburg članovi Kulturno-umetničkog društva Trebava su održali obećanje i gostovali u Lincu na poziv zemljaka iz Vidovdana. Mini folklorijada, na kojoj je osim pomenuta dva kluba, svoju igračku sekciju predstavilo i udruženje Mlava, takođe iz grada pored Dunava, zbog tehničkih problema je umesto u Nojhofenu održana u prostorijama udruženja.

Održali obećanje: Članovi Trebave iz Salfeldena

Publika nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << štedela dlanove

Među najboljima u Austriji: Folklor domaćina

Pored svega, priređeno je nezaboravno veče, koji je upotpunio Bos bend. Članovi folklornih sekcija tri kluba, pred punim prostorijama prikazali su raznovrstan program koji je nagrađivan aplauzima. Prednjačili su domaćini, pogotovo najstariji uzrast, koji je već bezbroj puta pokazao da je među najboljima, vođen sigurnom rukom iskusnog koreografa Mihajila Miće Đokića.

Mlađi uzrast Trebave iz Salfeldena pobrao je takođe salve aplauza gostiju, koji su njihove nastupe dočekali na nogama. Mališani su osim narodnih, izveli i niz starogradskih igara.

Pohvale idu i na račun članova folklorne sekcije sportskog kluba Mlava iz Linca, koji su našli vremena da istu veče nastupe na dve manifestacije. Prvo su bili kod zemljaka iz udruženja "Nikola Tesla", a zatim stigli na vreme i u prostorije Vidovdana. Upkos tome što su praktično od pre nekoliko nedelja počeli rad sa starijim uzrastima, mnogi im mogu pozavideti na igračkom znanju.

 

U petak dan jezika

U petak, 26. septembra i u Lincu će se obeležiti Međunarodni dan jezika. Tim povodom u prostorijama kluba Vidovdan osmišljen je raznovrstan program najviše za decu, koja se biti ujedno i sama domaćini ove manifestacije.

Predviđeno je da se od 15.00 do 17.00 upriliči mini jezički kurs ispred udruženja gde će se kroz raznorazne postere i muziku skrenuti pažnja komšijama i prolaznicama na naš klub. Od 16.00 do 17.00 časova čitaće se bajke na srpskom, posle čega sledi kratko predstavljanje države Srbije i nastup dece posle prezentacije. Od 18.00 sledi čas ćirilice, a posle sat vremena govoriće se i o nobelovcu, Ivu Andriću. Od 19.30 časova deca će recitovati.

Predsednik Vidovdana Jovan Vidačković nije propustio priliku da zahvali gostima i uruči prigodne zahvalnice predstavnicima klubova. Veče je nastavljeno uz opštenarodno veselje i muziku uživo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.