Složni da Gordani kupe novu protezu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Složni da Gordani kupe novu protezu

Kada su saznali za nevolju svoje mlade komšinice u otadžbini Gordane Petković (20) iz Kalenderovca kod Dervente, Ljubica Radovanović (61) i Slobodan Davidović (66), penzioneri iz Osnabrika, a rodom iz Kalenderovca, odmah su odlučili da joj pomognu.

Gordana sa porodicom Andrejević-Kri, ocem Sinišom, Ljubicom i Slobodanom i Dragicom Hofman

 

Pozvali su je da im bude gošća u Nemačkoj želeći da joj malo ulepšaju mladalačke dane, a prvenstveno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << joj omoguće eventualne preglede, potrebna ortopedska merenja koja će za rezultat imati bolju i udobniju protezu.

 

  Konto za pomoć

Svi koji žele da pomognu mogu svoje uplate da izvrše na račun: Sparkasse Lemgo

IBAN DE52 4825 0110 0000 1136 96

BIC WELADED 1LEM

Kennwort: Prohuman "za Gordanu"

Raspitali su se i saznali da je za kvalitetniju protezu potrebno platiti oko 20.000 evra, a ta za njih ogromna cifra, nije ih obeshrabrila.

Gordana Petković je invalid od 14. godine. Zbog raka kosti amputirana joj je leva noga, ali ova hrabra devojka je uspela da se prilagodi novom načinu života i da se uspešno kreće uz pomoć proteze. Ona se posle lečenja koje je trajalo godinu dana u Ortopedskoj klinici na Banjici u Beogradu vratila u okrilje svoje porodice i nastavila prekinuto školovanje.

- Prvo sam morala da ponovim osmi razred, a zatim sam se upisala u poslovno-pravnu školu u Derventi koju sam i završila. Sve svoje obaveze i zadatke sam uspešno i samostalno obavljala i kretela sam se lako, jer sam imala odličnu protezu, ali pošto sam rasla trebala mi je nova proteza. Međutim, ova proteza me veoma zamara jer je teška, pa mi se ponekad pojave i rane - ispričala nam je skoro stidljivo Gordana koju smo posetili u domu njenih dobrotvora u Osnabriku.

Ljubica ističe da oni sami mogu da izdvoje neka sredstva, ali moraju ipak da se oslone na pomoć dobrih ljudi.

- Odmah smo se obratili našem parohu Siniši Vujasinoviću koji ima divnu dušu i spreman je uvek da pomogne. Odazvala se našem pozivu i naša prijateljica Dragica Hofman iz Osnabrika, a uspostavili smo kontakt i sa humanitarnim društvom Prohuman iz Bad Salcuflena, čija je predsednica Dr Mirjana Andrejević-Kri, koja nas je sa suprugom posetila i upoznala našu mladu gošću. Ona je spremna da organizuje stručnu pomoć, a stavila je na raspolaganje bankovni račun društva za sve donacije, zbog čega smo joj neizmerno zahvalni - ističe na kraju razgovora za "Vesti" Ljubica Radovanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.