Sliku duše pretočila u poeziju

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sliku duše pretočila u poeziju

Silvana Perić iz Afeltrangena pisanjem se bavi od malih nogu. Autor je knjige poezije "Slika duše", a njeni radovi zastupljeni su u "Zaveštanju", "Antologiji", "Odi života Jelena Trikić", "Aleji Breza" i knjizi srpsko-bugarskog prijateljstva u Novom Sadu, čiji je odnedavno član.

Priprema novu knjigu: Silvana Perić

Prvi pesnički nastup imala je na promociji "Zaveštanja"- 2013. godine u Švajcarskoj gde je nastupala sa pesmom "Dete koje plače".

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << toga postala je i član Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj. U aprilu njena prva knjiga "Slika duše" ugledala je svetlost dana. Prvu promociju knjige održala je u srpskom demokratskom klubu u Minhvilenu za koju se može reći da je bila jako uspešna. Maksimalno se potrudila da atmosfera bude pozitivna čitajući prvo svoje pesme, a nakon toga i anegdote o našim piscima. Na promociji su svoje pesme čitali i članovi udruženja. Posećenost je bila maksimalna.

U julu je održana druga promocija njene knjige u Muzeju vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu Župskom. Gosti na promociji su bili pisci iz Kruševca, etno pevačica Mira, kao i KUD Grozd čiji su recitatori predivno kazivali pesme ove pesnikinje, i naravno aforizmi su bili neizbežni.

Prisutni su bili i kritičari koji su dali svoje mišljenje o ovoj pesnikinji, a posećenost je bila maksimalna i utisak je bio jako pozitivan. U pripremi je druga knjiga koja će, kao će kaže naša sagovornica, uskoro ugledati svetlost dana.

Silvana je rođena u Brusu koji se nalazi u podnožju planine Kopaonik, u Centralnoj Srbiji.

Detinjstvo je provela u rodnom mestu uz roditelje, dve sestre i brata. Posle završetka srednje škole napušta rodni grad i dolazi u Švajcarsku gde i dan danas živi u gradiću Afeltrangen (Kanton Turgau) ...

Udata je i majka dvoje dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.