Sledeće godine osam kumova

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće godine osam kumova

Četvrta minhenska parohija za severni deo grada, u nedelju je proslavila hramovnu slavu Pokrov presvete Bogorodice. U Dominikus centru u Harthofu okupilo se dosta parohijana, a nedeljnu liturgiju služio je vladika Konstantin zajedno sa minhenskim sveštenicima protojerejima Marinkom Rajakom i Miloradom Jovanovićem.

Sveštenici i kumovi slave ove i sledeće godine  

Posle liturgije vladika je čestitao parohijanima slavu, pričestio najmlađe i podelio naforu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << On je osveštao slavska obeležja i rezao slavski kolač koji su ove godine pripremili kumovi slave porodice Radivoja Malića, Momčila Despotovića, Dragana Spasojevića i Siniše Miodanića.

Pre nego što su se prijavili kumovi slave za sledeću godinu, protojerej Marinko Rajak, starešina Crkvene opštine Minhen, zahvalio je episkopu Konstantinu na dolasku, duhovnoj podršci sveštenstvu i parohijanima.

  Okretanje slavskog kolača  

- U ovom hramu Pokrova presvete Bogorodice već nekoliko godina proslavlja se ime Božje i, slava Bogu, stalno pomalo napredujemo. Mi tek očekujemo prave rezultate sa ovog bogoslužbenog mesta. I zato, hvala vam, vladiko, u ime ovog naroda što ste došli, što ste nas poučili i što nam dajete podršku - rekao je protojerej Marinko Rajak.

On je istakao da se sve više pokazuje opravdanost otvaranja ovog drugog bogoslužbenog mesta u Minhenu i pozvao prisutne parohijane, oni koji to žele i mogu, da se prijave za domaćine hramovne slave sledeće godine.

  Kumovi pale slavske sveće  

Prijavilo se osam porodica koje su želele tu čast: Radivoja Malića, Danila Ašanina, Radoslava Aškovića, Dragana Tomića, Dejana Stanojevića, Gojka Miličevića, Veljka Raičevića i Snežane Kristanović.

U sali Dominikus centra ovogodišnji kumovi slave priredili su bogatu slavsku trpezu za sve prisutne parohijane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.