Šaula donosi nove ideje

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaula donosi nove ideje

Na lokalnim izborima koji se u subotu, 27. oktobra, održavaju širom Viktorije, među šest mladih kandidata za odbornike na području opštine Dandenong, na jugoistoku Melburna, za glasove birača boriće se i mladi Dalibor Šaula.

Politika je njegov život: Dalibor Šaula  

Mladić srpskog porekla na području opštine Dandenong živi više od 13 godina. Diplomirani je informatičar, a takođe je završio ekonomiju i marketnig. Kaže da dobro poznaje probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << s kojima se susreću njegove komšije i zemljaci, koji žive na području Dandenonga, posebno njegovih vršnjaka.

 

Prvi na izbornoj listi

Lokalni izbori u Viktoriji su u subotu, 27. oktobra, ali u većini izbornih jedinica birači već sada mogu da odu i ranije obave glasanje. Ukoliko se na vreme registruju posredstvom portala Izborne komisije Viktorije (www.VEC.vic.gov.au)

mogu da glasaju poštom. Glasanje na lokalnim izborima je obavezno, a oni koji zaborave ili propuste da glasaju mogu da budu novčano kažnjeni. Dalibor Šaula je kandidat za izbornu jedinicu Red Gum Njard, a njegovo ime je prvo na biračkom listiću.

- Naučio sam da u životu ne dobijamo uvek ono što želimo. Ako želimo više da zaslužimo u životu, onda moramo da budemo radni, mudri i vredni. Jednom je neko rekao da se naša vrednost meri veličinom problema koji možemo da rešimo. U ovoj državi moramo konstantno da se trudimo i borimo jer ako to ne činimo, nikad nećemo imati priliku da budemo među ljudima koji mogu da menjaju zakon i da uređuju državu po svom planu - kaže za "Vesti" Šaula.

I pored dva završena fakulteta, Dalibor je ipak sebe našao u politici.

- Počeo sam da radim za jednog političara u okolini Dandenonga kad sam imao 18 godina. Već tada sam želeo i znao da ću jednog dana i ja biti kandidat za odbornika za okolinu u kojoj živim.

Kao jedan od retkih predstavnika iz srpske zajednice na ovim lokalnim izborima koji žele da učestvuju u javnom i političkom životu u svojoj sredini, Dalibor se nada da će njegov primer biti podstrek i za druge.

 

Izbeglička sudbina

Daliborova porodica podelila je sudbinu većine sunarodnika iz Slavonije, pa su i oni, posle izbegličkog života, došli u Australiju 1997. godine.

- Rođen sam u Karlovcu, Hrvatskoj. Mama je poreklom iz Bosne, a tata s prostora današnje Hrvatske. U Hrvatskoj smo živeli u blizini grada Vojnića. Tokom rata 1995. godine, doživeli smo izbegličku sudbinu. Došli smo u Vojvodinu, gde smo stanovali kod rodbine. Roditelji su onda aplicirali da dobijemo vizu da dođemo u Australiju - kaže Šaula.

- Kako u Dandenongu živi veliki broj ljudi, nadam se da ćemo u budućnosti biti mnogo aktivniji u politici. Nadam da neću biti jedni iz naše zajednice koji će se kandidovati na izborima lokalne i državne vlade u Viktoriji.

Za političara je važan svaki glas na izborima, zbog čega Dalibor apeluje na svoje sunarodnike iz izborne jedinice Red Gum Njard da mu pomognu da dobije šansu da predstavlja i celu zajednicu u lokalnoj upravi Dandenonga.

- Dandenong je došao do tačke kad je potrebno da se stvari menjaju. Birači sada imaju priliku da pomognu da se i dogodi takva promena. Uz poštovanje i zahvalnost onima koji su danas na mestu odbornika opstine Dandenong, većina njih su na tom mestu više od osam godina. Mislim da je vreme za nove ideje, nove načine rada, nove ljude i bolje rezultate - poručuje Dalibor Šaula.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.