Sa slavlja na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2012, 04:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa slavlja na izbore

KUD "Branko Radičević" iz Beča prošlog vikenda je gostovao u Švedskoj, gde mu je domaćin bio srpski klub Krajišnici iz Halmštata. Društvo iz Beča učestvovalo je u obeležavanju 20 godina kluba Krajišnici, s kojim su saradnju počeli 2006. na Evropskoj smotri u Beču.

Putovanje za pamćenje: Članovi KUD-a Branko Radičević u Švedskoj  

Iako je prijateljstvo dva kluba uspostavljeno pre šest godina, ovo je bilo prvo gostovanje "Branka Radičevića" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Švedskoj, a utisci sa kojima su se Bečlije vratile pokazuju da će dugo ostati u njihovim sećanjima. Na put iz Beča krenuli su avionom, a u petak su prvo učestvovali na svečanoj akademiji, na kojoj je klub Krajišnici svojim članovima i aktivistima podelio plakete za postignute rezultate.

 

Nova koreografija

Kako je istakao koreograf Borislav Kapetanović, društvo je uspelo u prvom ansamblu da obnovi sve koreografije koje je imao ovaj KUD.

- Danas aktivno radimo sa osam koreografija i tokom novembra radićemo na povratku u repertoar Igara iz Timoka, kao i postavljanju nove koreografije Igre iz Glamoča - objasnio je on.

U subotu je u gradskom pozorištu u Halmštatu održan koncert u čijem programu je pored domaćina i gostiju iz Beča učestvovao i folklor iz Geteborga. U povratku iz Halmštata u nedelju je organizovano razgledanje Kopenhagena.

Tokom posete u Švedskoj dogovoreno je da članovi društva Krajišnici na proleće iduće godine posete Beč, kada "Branko Radičević" slavi 30 godina postojanja.

Po povratku u Beč, u utorak, održana je redovna izborna skupština KUD "Branko Radičević", kojoj je prisustvovao veliki broj članova, igrača i roditelja, što jasno pokazuje da postoji veliko interesovanje da pomognu u daljem radu kluba.

Na skupštini je za predsednika društva reizabran Miroslav Zaharić, koji je, inače, aktivista prve generacije "Branka Radičevića", a bio je igrač daleke 1983.godine.

Upravu čine i potpredsednik Milan Basarić, sekretar Slađana Lukić, zamenik sekretara Snežana Aleksić, blagajnik Njegoslav Damjanović, zamenik blagajnika Dragutin Petković, Duško Kovačević, Željka Maksimović, Milan Vasić, Dalibor Janković, Milanka Marjanović, Dalibor Cvjetinović i Adrijana Marić.

 

U decembru u Pančevu

KUD "Branko Radičević" poziva svu zainteresovanu decu da se priključe, kao i starije igrače. Redovne probe folklora se održavaju utorkom, sredom i petkom od 18 sati. Za detaljnije informacije na raspolaganju je telefon 0664 4503085.

Do kraja godine klub planira putovanje u Srbiju, gde će prvog vikenda u decembru gostovati u Pančevu kao gost KUD "Stanko Paunović".

Zaključak je da je prethodna uprava radila dobro, iako su uslovi za rad, kao i u svim drugim društvima, teški.

U prethodne dve godine postignuti su značajni rezultati na smotrama u Austriji i Evropi, a organizovano je i više putovanja (Češka, Nemačka, Srbija, Bosna i Hercegovina i Švajcarska).

Takođe, kompletirane su nošnje za još dve koreografije i uspešno je formiran orkestar. Rezultat uspešnog rada je i osnivanje dečje grupe - petlića uzrasta od pet do sedam godina koja već sada, posle mesec dana rada, ima 30 članova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.