Rimac doneo prve bodove

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac doneo prve bodove

Košarkaši Starih prijatelja iz Diseldorfa, koji su prošle sezone ispali iz Druge regionalne lige, pobedom su počeli novu sezonu u nižem rangu - Oberligi. Sa gostovanja su posle uzbudljive završnice od Dinamika doneli kući prva dva boda - 77:73 (11:13, 25:17, 11:23, 30:20).

Uzbudljivo od starta: Košarkaši Starih prijatelja iz Diseldorfa

 

Nedovoljno uigrana ekipa, sa četvoricom novajlija, od kojih su igrala trojica, imala je mnogo oscilacija. Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tim je dobro počeo i u prvoj četvrtini bio ravnopravan protivnik domaćinu, koji je ovaj period igre rešio u svoju korist sa dva poena više. U drugoj četvrtini naši momci su se razigrali i na pauzu su otišli sa šest koševa razlike.

 

Međutim, posle pauze "prijatelji" su posustali i dozvolili rivalu da preokrene rezultat i u poslednji period igre uđe sa šest poena više. Domaćin je imao prednost sve do poslednjih 90 sekundi kada "starci" uspevaju da ponovo povedu. U uzbudljivoj završnici naš tim je bio srećniji i upisao prve bodove. Ova pobeda je tim slađa ako se zna da je izvojevana protiv neugodnog gradskog rivala.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspeh je svakako centar "prijatelja" Rimac, koji je sa svojih 212 cm dominirao ispod oba obruča i bio nerešiva enigma za protivničke košarkaše, a bio je ujedno najbolji strelac susreta. Još jedan podatak raduje da su se novajlije odlično uklopile u ekipu da su dvojica od njih postigli dvocifreni broj poena.

Posle ove pobede naš tim je pokazao da ima materijala za visok plasman i ako im se bude ukazala šansa da će pokušati da se vrate tamo gde su bili protekle dve sezone.

 

OBERLIGA 2 Dinamik Skuad BBA - Stari prijatelji 73:77

DISELDORF

Dvorana: Sporthala "Maks Plank" Gimnazija.

Gledalaca: 100.

STARI PRIJATELjI: Redžepi 5 (1 trojka), Šuman 7 (2 trojke), Đukić 11, Kudrijašov 6 (1 trojka), Mihatović 5, Šarov 10 (1 trojka), Kruškić 14, Gulke 4 (1 trojka), Rimac 15. Trener: Dušan Đukić.

Pozicija na tabeli:

6. Stari prijatelji 1 1 0 77:73 2

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.