Recital uz muziku

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recital uz muziku

Ne pamti se skoro da je jedno poetsko veče bilo tako dobro organizovano i da su posetioci uživali u kazivanju stihova pesnikinje Violete Aleksić, kao što je to bilo minulog vikenda u prostoriji SKD u Dibendorfu.

Sjajni muzičari: Ulepšali poetsko veče

 

Gitarista Viktor Đurić i saksofonista Muhi Tahiri su poetsko veče učinili još atraktivnijim jer su svirali uz stihove pesnikinje Aleksić i njenih kolega koji su kazivali po jednu svoju pesmu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Predsednik udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj Milisav Đurić ukratko je predstavio pesnikinju Aleksić i u ime udruženja uručio joj buket cveća i knjigu "Zaveštanja" (Zbornik srpskih pisaca Švajcarske).

 

Promocija novog zbornika

Promocija desetog po redu zbornika "Zaveštanja", Udruženja srpskih pisaca Švajcarske, održaće se 27. septembra u Dibendorfu, sa početkom u 19 sati. Ovoj promociji prisustvovaće pesnici iz cele Evrope.

Ona se zahvalila svima što su se okupili u tako velikom broju, svojim kolegama, publici i svima koji su bili od pomoći da se održi promocija njenih knjiga.

Iz svojih objavljenih dela ("Negde u mojoj pesmi", "Život je čudan momak", "Nisi ti meni bilo ko", "Kada se hrabrost odrobija" i "U tvojim godinama") Violeta je pročitala odabrane pesme.

Motiv njenih pesama je uglavnom ljubav, dok mnoge pesme predstavljaju poziv ljudima da budu dobri, plemeniti, ponositi, osvrćući se na sećanje na svog oca kroz stihove "Nisi ti meni bilo ko", kao i stihove "Kome to pesma smeta", u kojima se pesnikinja zapitala ko je taj koji sme da osudi raspored reči.

  Publika je istinski uživala lepoj muzici i stihovima

 

Pesnikinja Aleksić poeziju živi, a na papir prepisuje život koji je omeđen, za razliku od poezije koja to nije. Ako se kroz tu vizuru posmatra Violetina poezija neminovno joj je priznati da njena pesnička vizija ruši sve barijere na putu beskonačnosti i besmrtnosti. Ona je pored dobre poezije koju piše i odličan i darovit retoričar, koji uspeva da objedini i održi pažnju svih koji je slušaju.

Njen poziv prisutnim kolegama da pročitaju po jednu svoju pesmu naišao je na odobrenje prisutnih i velike aplauze svih u sali.

- Srce će mi iskočiti od radosti, prezadovoljna sam. Svi su bili učesnici recitala, a to mi je i bio cilj. Večeras su bili mnogi značajni ljudi za srpsku kulturu -kaže za "Vesti" Violeta Aleksić.

 

Pohvale Pesnikinja Violeta Aleksić

- Ovo veče ću dugo pamtiti. Uživao sam u lepim stihovima i odličnoj muzici, koja je sve vreme pratila kazivanje stihova, ali i u dobroj pesmi same autorke. Sve pohvale Violeti Aleksić - rekao je Zvonimir Jovanović, potpredsednik Skupštine dijaspore.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.