Prostorije FK Jugoslavija pretvorene u magacin

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostorije FK Jugoslavija pretvorene u magacin

Humanost i slogu na delu pokazali su i naši zemljaci iz Vupertala, Solingena i okolnih mesta u zajedničkoj akciji prikupljanja humanitarne pomoći za nastradala područja u Srbiji i Republici Srpskoj.

U klupskim prostorijama su gomile paketa

 

Akciju prikupljanja humanitarne pomoći pokrenuli su predsednici kulturno-umetničkih društava Borca iz Solingena, Nenad Vučković i Jeleka iz Vupertala Tomislavka Vulin-Mijatović, kao i njihov blagajnik Milan Medić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i potpredsednik Miodrag Gajić.

  Prepun kombi: Goran Božić i Branko Vidović

 

Do saradnje sa FK Jugoslavija došlo je spontano. Posle jedne probe Jeleka koji vežba u njihovim klupskim prostorijama, gledajući satelitski program na kojem su se smenjivali izveštaji iz poplavljenih područja, Tomislavka je dogovorila saradnju sa predstavnicima fudbalskog kluba, Nenadom Romićem i Mladenom Radanovićem.

 

Organizovali prevoz za Doboj: Ivanka i Goran Božić

Ovu akciju podržala je i Srpska pravoslavna crkvena opština iz Vupertala na čelu sa sveštenikom Jovanom Marićem. Pomoć je prikupljena od naših zemljaka, prijatelja, kolega, komšija. Svako je donirao prema svojim mogućnostima, a najviše je prikupljeno hrane i higijenskog materijala.

 

Svaka pomoć je dragocena, ali vredno je pomenuti doprinos Dada Kneževića, koji je preko svoje firme obezbedio velike količine sanitetskog, higijenskog i dezinfekcionog materijala, kao i pelena.

 

Mnogo je naših zemljaka pomagalo ovu akciju i teško ih je sve spomenuti, ali neke koji su to svakodnevno činili vredno je istaći.

 

Pored već navedenih inicijatora i organizatora posebnu pohvalu zaslužuju: Monika Todorović, Svetlana Đurđević, kao i Suzana, Miodrag, Miljan, Miroslav, Zoran, Aco i Pero Hrvat.

Fudbalski klub Jugoslavija se još jednom pokazao koliko je širokogrud i koliko im srce kuca za otadžbinu. Ranije zasluge i podrške našim reprezentacijama ne treba ni spominjati. Ovoga puta su ustupili svoje prostorije na stadionu koje su pretvorene u magacin. Stadion je dobro povezan sa ostalim delovima grada i ima svoj parking, što je bilo veoma značajno.

 

Dve pošiljke otišle, druge su spremne

  Vupertalci su uvek spremni da pomognu

Deo prikupljene pomoći već je poslat u nastradala područja. Za Doboj je poslat pun kombi sa velikom prikolicom. Ovu pomoć je dobrovoljno prevezao Goran Božić.

 

Drugi deo je pretovaren u šleper koji je iz Diseldorfa poslat za Šabac. Ovu pošiljku morali su da sopstvenim prevozom prebace do Diseldorfa, gde su je prepakovali na 25 paleta.

 

Narednih dana iz Vupertala kreću još dve pošiljke, jedna za Bijeljinu, a druga za Šamac.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.