Pomozimo Dušanu da ostvari snove

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomozimo Dušanu da ostvari snove

Nekadašnji štićenik Humanitarnog mosta, kome su pre pet godina plemeniti čitaoci "Vesti" pomogli da dođe do natkolene proteze, koju je sa 13 godina izgubio u saobraćajnoj nesreći, obezbedivši 6.000 evra, Dušan Sretović iz Beograda, u međuvremenu, nije sedeo skrštenih ruku.

Muzika njegov životni pokretač: Dušan Sretović

Njegova neizmerna životna radost, uprkos hendikepu sa kojim se suočio, postala je muzika kojoj se posvetio dušom i telom. Povod da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponovo pišemo o ovom mladom invalidu je istovremeno lep, ali i neprijatan za porodicu Sretović, koja se ponovo našla u problemu. Doduše, nešto drugačije prirode.

- Pre svega želim još jednom da se zahvalim svim humanim ljudima iz dijaspore koji su nam slali pomoć kako bismo sinu obezbedili ortopedsko pomagalo i to u trenucima kada nam je bilo najteže. Istina, mnogo toga se za ovih pet godina dogodilo, i nažalost, umesto da se sada pohvalim Dušanovim uspesima, kojih je zaista mnogo, primorana sam da se ponovo obratim za pomoć. Reč je o tome da je naš Dušan dobio poziv da studira na Bečkom konzervatorijumu, a mi to sami, ne možemo da mu omogućimo. Jednostavno, nemamo sredstava. Moj sin je tokom svog muzičkog školovanja učestvovao na brojnim takmičenjima, koncertima i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada. Njegov izvanredan talenat prepoznao je i jedan od značajnijih profesora konzervatorijuma. Pozvali su ga da dođe na studije, ali njihov zakon je takav da oni Dušanu ne mogu dati stipendiju. Otuda i nevolje za nas - počela je priču Vesna Bjelanović-Sretović, dodavši:

  Dušan pre pet godina

- Iskreno govoreći, mnogo bi nam značilo kada bi neko od naših dobrih ljudi, koji žive u Beču, bar primio Dušana kod sebe tokom studija. Da ne govorim o tome da bi time Dušanovi višegodišnji snovi, sav trud, volja i neprekidan rad dobili smisao, ali i ohrabrenje da nastavi sa radom još više. Samo tako bi jednog dana mogao da postane pijanista za čije će se ime nadaleko i sa poštovanjem čuti. Na neki način, tako bi se jednim delom odužio svojim dobročiniteljima. Invalid u Srbiji je skup sport, a mi smo tranziciona porodica, dakle sa niskim penzijama, pa nemamo nikakvih uslova da ga školujemo u inostranstvu. Zato se iskreno nadamo da će se neko od naši dobrih ljudi zauzeti za Dušana. Bila bi šteta da sve propadne...

 

Kontakt

Plemeniti čitaoci "Vesti", koji žele da pomognu porodici Sretović i njihovom sinu omogućiće boravak u Beču kako bi nastavio studije na njihovom prestižnom konzervatorijumu na poziv prof. Kristofera Hinterhubera, mogu stupiti u kontakt sa njima putem telefona na broj: +381 69 225 86 63 i +381 60 398 50 12.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pomozimo Dušanu da ostvari snove

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2013, 17:31

Nekadašnji štićenik Humanitarnog mosta, kome su pre pet godina plemeniti čitaoci "Vesti" pomogli da dođe do natkolene proteze, koju je sa 13 godina izgubio u saobraćajnoj nesreći, obezbedivši 6.000 evra, Dušan Sretović iz Beograda, u međuvremenu, nije sedeo skrštenih ruku...Muzika njegov...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.