Pehari za golubare

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pehari za golubare

Udruženje odgajivača srpskih visokoletača u Švajcarskoj priredilo je zabavu u Ucvilu na kojoj su najuspešnijim srpskim golubarima dodeljene zahvalnice i pehari.

Dobri rezultati: Golubari sa peharima i zahvalnicama

Učesnici zabave u Ucvilu

Srpski visokoletač

Goran Vulović

 

U kup takmičenju najbolji golubar je Milan Jeremić sa rezultatom 6,24. Među juniorima najbolji je Ljupče Stojadinović, potpredsednik udruženja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok je u seniorskom takmičenju prvo mesto osvojio Rade Katić, predsednik udruženja.

Program je vodio Goran Vulović iz Roršaha, predsednik Takmičarske komisije ovog udruženja. Miroljub Šulović, predsednik uzgajivača golubova visokoletača u Srbiji, koji je za ovu priliku došao specijalno iz otadžbine, pozdravio je sve prisutne i poželeo golubarima da ostvare još bolje rezultate na narednim takmičenjima.

 

Gosti i iz Francuske Miroljub Šulović, Bane Marijanović i Leda Petrović

Pored Miroljuba Šulovića, na priredbu je stigao i Slobodan Rebić, poznatiji kao Pampur, prvak Srbije u letenju golubova visokoletača. Takođe su bili prisutni i golubari, gosti iz Francuske, i to Bane Marijanović, predsednik Srpskog golubarskog kluba SVF3 Letač Bravo iz Pariza i potpredsednik Leda Petrović.

 

- Svake se godine okupljamo u drugom gradu, organizujemo zabavu i sumiramo rezultate naših najboljih golubara. Svi zajedno mislim da imamo više od 2.000 srpskih visokoletača u Švajcarskoj. Dogodine će biti jubilarna zabava, 20 godina od kako postojimo kao udruženje, pa će i zabava biti još svečanija - kaže za "Vesti" Rade Katić iz Ciriha, predsednik Udruženja srpskih visokoletača u Švajcarskoj, inače rodom iz Loznice.

- Imao sam prijatnu čast i zadovoljstvo da budem ovde sa našim ljudima koji žive u Švajcarskoj na ovoj prelepoj golubarskoj zabavi - kaže Miroljub Šulović, predsednik Udruženja srpskih visokoletača u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.