Pamtiće se noć Izvora

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2012, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamtiće se noć Izvora

Na veoma uspešnoj priredbi nastupilo devet srpskih folklornih grupa iz pokrajine Severna Rajna - Vestfalija.

 

Članovi ansambla Izvor iz Reklinghauzena (Severna Rajna - Vestfalija) još su jednom na delu dokazali svoje sposobnosti domaćina uspešnih priredbi.  U vreme Folklorne večeri, manifestacije koju su nedavno organizovali u Leopoldštrase, publika je ispunila dvoranu do poslednjeg mesta. Pred više od 350 gostiju, nastupilo je devet folklornih grupa i viđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je mnogo prelepih igara iz zavičaja.

  Sestre Aleksandra i Jelena Milotić

Noć za pamćenje otvorili su najmlađi članovi Izvora sa igrama iz Banata, a simpatična voditeljka Marija Vukadinović najavljivala je folkloraše: Zora - Ratingen, Vidovdan - Gelzenkirhen, Dijamanti i Jelek - Vupertal, Kolo - Esen, "Njegoš" - Ham, "Nikola Tesla" - Hagen i Zavičaj - Lipštat. Burni aplauzi bili su nagrada za koreografije iz Šumadije, Niša, Trstenika, Leskovca, Vranjskog polja, Vlaškog kraja...

A da revijalne folklorne susrete najbolje prihvataju učesnici, najbolje se videlo i ovog puta u Reklinghauzenu. Razigrala se mladost, pa skoro niko nije primetio kada je noć prošla. Za dobro raspoloženje brinuo je duo Simić i Korać, a u predasima mladi su žurili ka izlazu gde se nalazilo slatko ćoše sa tortama i kolačima.

Slavica Nikolić, predsednica Izvora, nije krila zadovoljstvo zbog jedne uspešne noći posvećene ljubiteljima folklora. Zahvalila se folklorašima, gostima i celom organizacionom timu.

 

Prihod bolesnima

Vredno je napomenuti saopštenje Slavice Nikolić da će deo prihoda biti izdvojen za potrebe lečenja dece u zavičaju, što je dugogodišnja tradicija Izvora.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.