Oživeo svet u malom

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživeo svet u malom

Dečji vrtići u Lincu se polako popunjavaju posle godišnjih odmora. Ova mesta su inače postala najvažnije mesto za integraciju, jer brojni polaznici imaju strano poreklo i odmalena počinju da uče, pre svega nemački jezik.

U vrtiću su deca poreklom sa skoro svih kontinenata

 

Najbolji primer integracije je jedan od najmanjih vrtića u gradu na Dunavu, koji se nalazi u Dargutštrase. U njemu su samo dve grupe sa po 15 mališana, ali se ipak vidi raznolikost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Linca jer su gotovo svi stranci.

  Hrana na zabavama je raznovrsna

Roditelji mališana dolaze iz raznih delova planete, iz Afrike, Azije, srednje Amerike, o istočnoj Evropi da ne govorimo:

- Kod nas je svet u malom. Zajedno se radujemo svakom danu i naravno planiramo budućnost. Ovo su predivna deca, jako poslušna i što je najvažnije hoće da uče. Imamo uzrast do pet godina i grupu koja je starija, koju pripremamo za školske obaveze. Ono što nas raduje je odlična saradnja sa roditeljima. Naš vrtić je najmanji u Lincu, od 47 koliko ih ima, ali možemo da se pohvalimo da smo prema ocenama stručne komisije među najboljima - sa vidnim zadovoljstvom kaže Karin Englešajer, glavna vaspitačica.

Ovde možete sresti Srbe, Bošnjake, Hrvate, decu čiji roditelji dolaze iz Nigerije, Egipta, zatim iz Kine, Japana... Ima ih i iz Dominikanske Republike, Brazila. Ipak prednjače oni sa prostora bivše SFRJ.

 

Zabava u bašti

U vrtiću u Dragutštrase priređuje se dva puta godišnje mala zabava za polaznike i roditelje. U letnjem periodu u bašti vrtića vredne vaspitačice sa decom pripreme bogat program. Ima tu i mesta za ljubitelje raznih zanata, muzike, slikarstva i još štošta. Roditelji su zaduženi da donesu specijalitete iz krajeva iz kojih dolaze. To je odlična prilika da jedni druge upoznaju sa delom svoje tradicije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.