Odgođeni Đurđevdan

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odgođeni" Đurđevdan

Prošlog vikenda u Švajcarskoj se u mnogim našim klubovima slavio Đurđevdan, veselo i uz pesmu i muziku, kako taj praznik i zaslužuje. Dopisnik "Vesti" je posetio nekoliko naših klubova u istočnoj Švajcarskoj, među njima i klub Bambi iz Gosaua i Slogu iz Amrisvila.

Praznična atmosfera: Prostorije klulba Bambi

Zahir, Mujo, Slava i Hilmo

Ljubica Florić i Darko Bilav

Pevačica Ruža je razveselila članove kluba Sloga

Dejan, Dragan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dragče i Dejan

Biljan i Element bend

U Bambiju su se okupili Dragan Florić, rodom iz Kobišnice, Darko Bilav iz Majdanpeka, Dragče Martinović iz Mirijeva kod Požarevca, Dejan Perucić iz Mustapića... U ovom klubu je svirala mlada grupa Element bend, predvođena harmonikašem Biljanom Virijevićem.

- Došao sam čak iz Frankfurta u poseti mojoj priji Ljubici. Večeras je ovde kod vas u Švajcarskoj veoma lepo, dobra muzika i društvo, igramo i pevamo, kako se samo može poželeti - izjavio je na Darko Bilav, rodom iz Majdanpeka.

 

Klub časti

Potpredsednik kluba Milenko Cvijetković častio je mezetlukom i rundom pića.

- Kad slavimo neki naš praznik, onda klub obavezo počasti članove. To je običaj koji godinama negujemo - kaže Milenko Cvijetković.

- Svratio sam do našeg kluba u Gosauu, da se nađem sa društvom , popričam i zabavim uz muziku - kaže Dragan Florić iz Herisaua.

- Živu muziku imamo gotovo svakog vikenda, ali pošto je Đurđevdan pao na radni radan dan, odgodili smo proslavu do vikenda, ali vidite da je atmosfera ipak kakva i treba da bude - praznična - kaže Ljubica Florić, predsednica kluba Bambi.

I u klubu Sloga iz Amrisvila, tridesetak kilometara udaljenom od Gosaua, takođe je bilo veselo. Kako je ovaj klub poznat po multinacionalnom članstvu, osim Srba bilo je članova drugih nacionalnosti i svi su se lepo družili. Bili su tu Milenka i Jovo iz Dvorova, Haso iz Odžaka, Slavka iz Doboja i Damjana iz Đakovice.

Klavijaturista Veliša i pevačica Ruža su svirali i pevali do kasno u noć jer se klub nalazi u industrijskoj zoni i muzika nikom ne smeta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.