Običaji i tradicija Republike Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Običaji i tradicija Republike Srpske

U poznatom bečkom tržnom centru Lugner siti u nedelju je održano drugo Srpsko poselo u Austriji u organizaciji agencije Džunited Events i Zorana Aleksića, predsednika Saveza Srba u Austriji.

Izuzetna poseta: Lugner siti je bio pun  

Kako su objasnili organizatori Mileta Pajić, vlasnik agencije Džunited Events i Zoran Aleksić, ova manifestacija koja ima za cilj da prikaže bogatstvo srpske tradicionalne pesme i igre, običaja i kulinarskog umeća ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je bila posvećena Republici Srpskoj.

 

Došli i poslanici

Ovogodišnje poselo je ugostilo i austrijske političke zvaničnike. Poslanik gradske skupštine Beča iz stranke Zelenih, Senol Akilic i poslanica ove stranke u saveznom parlamentu Alev Korun iskoristili su ovu priliku da pozdrave okupljene i upoznaju se sa čarima srpskog narodnog umeća i stvaralaštva.

- Cilj ovog posela je da prikaže sve što je tipično za ljude i predele Republike Srpske - rekao je Zoran Aleksić na otvaranju ove velike manifestacije.

Od 13 časova u ovom poznatom tržnom centru prikazani su turistički i privredni potencijali svih većih gradova Republike Srpske, a brojni posetioci su imali priliku da okuse i originalne specijalitete tog podneblja, da vide igre i običaje koje su približeni i nastupima vrhunskih estradnih umetnika.

Drugo srpsko poselo okupilo je brojne građane Republike Srpske koji žive i rade širom Austrije i koji su imali izuzetnu priliku da se okupe i podsete na tradiciju i umetničko stvaralaštvo matice.

  Organizatori sa pevačima koji su nastupali  

Poselu je prisustvovao i šef privrednog zastupništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, kao i član uprave Saveza Srba u Austriji Saša Ilić.

Do 20 časova brojni gosti su mogli da uživaju u raznolikom programu tokom koga su nastupili estradni umetnici koji neguju melos ovog područja, Stanojka Mitrović Ćana, Žare i Goci, Mocart bend i brojni pevači amateri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.