Nostalgija vraćala u zavičaj

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nostalgija vraćala u zavičaj

U srce i dušu dirnula je pesma "Gledaj, orle, sa visine", u izvođenju Milomira Miljanića, mnogobrojne goste Srpske večeri, "Teslinih" potomaka, nedavno održane u nemačkom gradu Hagenu.

"Teslini" potomci: Mali folkloraši iz Hagena  

Bila je to uvertira u tradicionalno zabavno veče tamošnjeg SKC "Nikola Tesla". Više od 200 gostiju, Srba iz pokrajine Severna Rajna - Vestfalija, pozdravio je predsednik Zoran Debelnogić, vidno uzbuđen dobrim raspoloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gostiju i svojih folkloraša.

 

"Lomila" se trpeza

Dok su dobro raspoloženi gosti bili na podijumu za igru, sa ulazne strane kao magnet mamio je miris grila koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Bilo je tamo i jedno slatko ćoše sa obiljem kolača i torti, po kojima su prepoznatljive "Tesline" domaćice.

Bisernom nizu igara i pesama nije bilo kraja, a kulminacija dobrog raspoloženja je bila Ćanina pesma "Evo mene, evo moga roda". Vratila je nostalgične goste u daleki zavičaj bar na jednu noć. U muzičkim predasima nastupili su "Teslini" folkloraši sa nizom spletova zasluženo nagrađeni burnim aplauzima.

  Zaigrale delije  

Za uspešnu pripremu i nastup "Tesline" mladosti, posebna zahvalnost pripada koreografu Radetu Miličeviću.

Posebno vredno pažnje jeste da je u "Teslinoj" noći bilo mnogo roditelja sa malom decom. Predsednik Debelnogić između ostalog je istakao da su u centru odlučili da objave rat beloj kugi sa željom da se nikad ne vrati u njihovu sredinu.

  Miljan, Ćana i fanovi  

Estradni gosti Milomir Miljanić i Stanojka Bodiroža Ćana bili su "Teslini" gosti nekoliko puta. Stečeni su brojni prijatelji i poznanici u Hagenu, odakle se vraćaju puni utisaka o gostoljubivim domaćinima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.