Nemci i Srbi odali poštu žrtvama

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci i Srbi odali poštu žrtvama

Nedelja uoči Vidovdana je postala ustaljen datum kada srpska crkva u Berlinu organizuje posetu groblju vojnih logoraša u Lukenvaldu, gde se nalaze 54 spomen-ploče stradalih pripadnika bivše jugoslovenske vojske, među kojima je, pored Srba, bilo i Muslimana, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca.

- Ima mnogo ovakvih svetih mesta, gde počivaju oni koji su stradali ne samo u Drugom svetskom ratu, nego i u mnogim ratovima u našoj istoriji, ali i u istoriji drugih naroda. Ovde se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i grobovi nekoliko hiljada Rusa, Poljaka, Čeha, a tu su bili i Francuzi i Italijani... Posećujemo ovo mesto već 22 godine i nastavićemo da to radimo i ubuduće - rekao je sveštenik Dragan Sekulić na pomenu kojem su prisustvovali lokalni Nemci i grupa Srba iz Berlina.

 

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU DNEVNOG LISTA "VESTI"

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nemci i Srbi odali poštu žrtvama

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2013

Nedelja uoči Vidovdana je postala ustaljen datum kada srpska crkva u Berlinu organizuje posetu groblju vojnih logoraša u Lukenvaldu, gde se nalaze 54 spomen-ploče stradalih pripadnika bivše jugoslovenske vojske, među kojima je, pored Srba, bilo i Muslimana, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca...- Ima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.