Nemanjići kupili koze Mijićima

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemanjići" kupili koze Mijićima

Humanitarna organizacija "Nemanjići" iz Tićina je čuvena po radu njenih članova, koji svojim donacijama pomažu siromašnim ljudima u zavičaju.

Žive u bedi: Porodica Mijić

Ovoga puta aktivisti "Nemanjića" su u selu Malešić, Republika Srpska, obišli šestočlanu porodicu Mijić, Cvijana i Slađanu, i njihovo četvoro male dece, Filipa (6), Mariju (5), Aleksandra (3) i bebu od šest meseci i kupili im četiri koze za 400 KM.

Cvijanu su pomogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << popravi kombi i da njime zaradi neku paru. Za opravku kombija dali su 345 franaka.

 

Porodica Mijić živi u maloj trošnoj kućici koju su napravili od nekadašnje garaže, a u kojoj nema ni vode ni struje. Krov prokišnjava, tako da je kuća puna vlage i memle, pa su deca često bolesna. Uz kućicu imaju i parče zemlje na kojem imaju vrt, a gaje i nekoliko kokošaka i svinju.

Cvijan vozi bratovljev kombi i njime prevozi radnike na posao i njivu i tako zarađuje i izdržva porodicu. Međutim, i on ima problema sa bubrezima. Njihov jedini mesečni prihod je dečji dodatak od 140 KM, tako da u svemu oskudevaju.

  Koze sirotinji iz Malešića

 

- Puno je porodica koje teško žive u našoj otadžbini, pomažemo koliko je to u našoj moći. Porodica Mijić iz sela Malešić je u izuzetno teškoj situaciji, pa smo im kupili koze, da njihovim mlekom hrane decu, kažu aktivisti "Nemanjića".

 

Hvala donatorima

"Nemanjići" se u ime porodice Mijić zahvaljuju svim donatorima, koji su uputili novac za ovu porodicu. Takođe pozivaju naše zemljake u Švajcarskoj, kao i druge koje žive u drugim zemljama sa se priključe i doniraju novac ovoj humanitarnoj organizaciji, kako bi ga što više sakupili i mogli da pomognu više ugroženih porodica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.