Ne plaši se više zime

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne plaši se više zime

Ranku Majstoroviću iz Omarske ekipa "Vesti" je uručila pomoć od 50 evra koju mu redovno šalje anonimni donator iz Nemačke i donaciju anonimne čitateljke iz Liverpula od 100 AUD.

Ranko Majstorović

Zahvaljujući dobrim ljudima ovaj skromni čovek uspeće da zimu dočeka u toploj kući.

- Planirao sam da od ovog novca, kao i od onog što sam od letos sačuvao, kupim šest metara drva za zimu. Moram da platim i rezanje drva jer sam star i nemoćan, a unuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << još nejak, ima 12 godina. Ali, hvala dragom bogu i ovim ljudima što mi pomažu, šta bih da nije njih. Ne mogu im se nikada dovoljno zahvaliti koliko su mi valjali i pomogli. Znam da donatori imaju i svoje obaveze, a ja nisam jedini siromah. Ima još toliko sirotinje i bolesnih koji vape za pomoć i zato sam im još zahvalniji što su odabrali baš mene. Velika je stvar danas dobiti i 10 evra jer za njih mogu kupiti vreću brašna i biti miran mesec dana, a kamoli ovoliki novac - govori Ranko.

Uvek rado pominje svog unuka Marka i kćerku Božanu sa kojima živi i stalno ističe da su ih donatori spasli.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

- Da nije bilo vaših čitalaca koji su mi pomogli nikada više ne bih imao struju. Sada moj unuk rado dovede drugove u kuću, pa se igraju na kompjuteru i druže se. A kada nam je dve godine bila isključena struja, stideo se da bilo koga dovede. Govorio je: "Kako ću ja dovesti drugove kad ni svetla nemamo, a svećica se za čas ugasi" - seća se Ranko.

Već je isplanirao na šta će potrošiti sledeću donaciju, ako je dobije.

- Ako dođe, dođe, a ako ne dođe opet hvala ljudima od srca i na ovome do sada što su učinili za mene. Nameravam da štedim do Nove godine da kupim pečenicu za Božić i nadam se da ću uspeti da dočekam ovaj veliki praznik kako dolikuje našim običajima - ističe Majstorović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.